пʼятниця, 4 грудня 2015 р.

Введення Богородиці в Храм

Грудень місяць, як і січень, досить насичений православними святами і один з таких відзначається спочатку місяця, а саме 4 грудня. Називається він Введення Пресвятої Марії в храм Господній, а в народі він називався простіше — Свято зими. Саме в цей день Свята Марія в трирічному віці почала своє служіння Богу. У слов’янській культурі 4 грудня символізувало не тільки це священне подія, але і початок зими, її вступ у свої права.
Прикмети на Введення в Храм Богородиці
Наші пращури говорили, що на Введення земля відпочиває, тому копати в цей день категорично заборонялося, якщо ж порушити цю заборону, то за повір’ями урожай у такої людини буде мізерним і бідним.

Що стосується погоди, то раніше вважали, що якщо на Введення погода тепла, то і зима буде такою, а якщо холодно і морозно, то так весь сезон і буде.
Також говорили раніше: «Введення накладає на воду Леденьов.» Це говорить про те, що з цього дня вся вода на водоймах починає замерзати, а це означає, що з Введення починалися всі зимові розваги і, звичайно відкривався сезон зимової риболовлі. А ось до цього дня багато хто боявся ставати на лід, оскільки швидше за все бути біді.
У цей день було прийнято ходити в гості один до одного, а господарі в свою чергу стежили за тим, хто перший увійде в будинок. Якщо жінка, то прийдешній рік буде невдалим, і навіть в сім’ю може наздогнати біда. Якщо ж чоловік, то це до вдалого року, до процвітання і щастя.

http://lekpravda.com/svyato-vvedennya-v-xram-presvyatoї-bogorodici-tradiciї-zvichaї-prikmeti/15696

Немає коментарів:

Дописати коментар