середа, 9 березня 2016 р.

Тарас Шевченко – це Україна, Україна – це Тарас Шевченко

Щовесни, коли тануть сніги
І на рясті засяє веселка
Повні сил і живої снаги
Ми вшановуєм  пам'ять Шевченка.

Тарас Шевченко. Без його імені не можна уявити нашої літератури, нашої культури, нашої країни. Його творчість невмируща, а життя можна вважати справжнім подвигом у мистецтві, бо він віддав усі свої сили, щоб врятувати український народ, українську культуру та відкрив перед нами шлях у майбутнє.                                                                                                                             Доброю традицією стало вшановувати у перші весняні дні пам’ять Великого Кобзаря  у Нововасилівському НВК. Учні 5 – 9 класів мали змогу переглянути документальний фільм « Стежками Т. Шевченка», мультфільм « Садок вишневий коло хати», відвідати віртуальний музей « Слово Кобзаря», а також переглянути експозицію творчих робіт « Подорожуємо творами Т. Шевченка».




Із упевненістю можу сказати, що такі заходи допоможуть молодому поколінню зрозуміти та усвідомити неоціненний вклад Тараса Шевченка в зародження та розвиток української культури, мови, нашої державності.
Ми не забули тебе, любий Тарасе! І наказу твого не забули. Схилимо голови перед вічною  світлою пам’яттю пророка! Адже ти, Кобзарю, - це вічний вогонь, що ніколи не згасне в серцях народу. Творчість Т. Шевченка  - це святиня, якою дорожить і пишається весь український народ. Ми, нащадки, будемо завжди берегти у своєму серці той вогник любові до Вітчизни, який запалив поет безсмертними творами. Ти вічно житимеш серед нас, наш учителю і батьку!






Немає коментарів:

Дописати коментар